Ilanngussat pisoqaanerit

Det er forbavsende at et Landsstyremedlem der skal arbejde for hele landet kun vil arbejde for sit lokale område

 

I Sermitsiaq nr. 17 2021 kan man læse Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke målsætninger.

Det fremgår af artiklen at det nye medlem af Naalakkersuisut har besluttet sig for at arbejde mest muligt for det sted han kommer fra nemlig Aasiaat, fordi der er intet at misforstå i hans udtalelse til pressen: ”Vi skal udvikle Aasiaat til at blive større”, der er i denne forbindelse intet sagt omkring udviklingen af alle de andre byer herhjemme.

Det nye landsstyremedlem melder ud, at Aasiaat får et kæmpe kulturhus, en Musikskole og at GUX i Aasiaat skal udvikles.

Det er forbavsende at et Landsstyremedlem der skal arbejde for hele landet kun vil arbejde for sit lokale område hvor han selv kommer fra og det minder mere om en utidig indblanding i den kommunale byrde- og ansvarsfordeling.

Her i de senere år har det ellers været den politiske målsætning at alle kommuner skal have Campus på lige fod, idet man her må erindre sig at Kommune Kujalleq, Kommuneqarfik Sermersooq, Qeqqata Kommunia alle har Campus, men at Qeqertalik Kommune og Avannaata Kommunia ingen Campus har. Et Campus består af GUX og Erhvervsmæssige Uddannelser. Det har derfor hele tiden været målet at såvel Qeqertalik Kommune som Avannaata Kommunia skal have Campus lige som de andre kommuner, men det nye landsstyremedlem siger nu at han ikke går ind for et Campus i Ilulissat.

Man kan grundlæggende bakke op om at udvikle Aasiaat, men det må ikke blive på bekostning af de andre kommuner, det kan vi ikke acceptere og slet ikke når man betænker at Landsstyremedlemmet har forpligtelse til at yde service overfor hele landet! Man får lyst til at høre om de landsstyrekoalitionens Inatsisartut medlemmer også støtter dette?

 

Doris J. Jensen Kultur og uddannelses ordfører

Siumut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *