14. februar 2017

Siumuts gruppe i Inatsisartut står bag udpegelsen af Inatsisartut Formand Lars-Emil Johansen til Forfatningskommissionen.

I disse dage, beskæftiger man sig meget med Siumuts udpegelse af to medlemmer til Forfatningskommissionen, inklusiv indstilling til formandsposten for Forfatningskommissionen.

Da Naalakkersuisut bad Partierne om, at udpege deres medlemmer til Forfatningskommissionen, benyttede Siumut sig af deres mulighed for, at udpege deres medlemmer iblandt de politikere, der selv ønskede, at stille op til Forfatningskommissionen, hvorefter vi allesammen offentliggjorde de medlemmer som bakkes op af en enig gruppe.

De to Siumut politikere der blev valgt til, at sidde i Forfatningskommissionen er: Inatsisartut Formand, Lars-Emil Johansen og medlem af Inatsisartut, Vivian Motzfeldt.

Efter at man i Siumut gruppen på ganske vanlig demokratisk vis, havde haft indlæg fra de der ville stille op til Forfatningskommissionen fra Siumut, så blev Formanden for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen valgt med absolut stemmeflertal og dermed indstillet til,at være Formand for Forfatningskommissionen, ligesom den anden, der blev valgt efter almindeligt stemmeflertal,ligeledes blev foreslået til medlem af Forfatningskommissionen.

Således er valget af Siumuts to medlemmer til Forfatningskommissionen, sket i medfør af den pligt som Siumut er pålagt.

Siumuts Politiske Ordfører
Karl-Kristian Kruse, Siumut
Mobil: 548374 – e-mail: kkkr@inatsisartut.gl