Dannelse af koalition Siumut – Inuit Ataqatigiit – Partii Naleraq

Indledningsvis vil vi af hjertet takke vore tidligere koalitionspartnere Demokraatit og Atassut for et godt samarbejde efter valget i 2014, selv om partierne på mange områder har haft forskellige opfattelser er det ikke så få ting vi har opnået, ja vi har opnået meget.

Vort land har efter mange år i recession, oplever vort land atter i økonomisk opsving, dette opleves i fiskeriet, i produktion, i byggeri, i turismen samt i andre områder, som mærker økonomisk fremgang.

Arbejdsløsheden er faldende, ja samfundets hjul er atter kommet i omdrejninger.

Derfor ønsker vi atter at takke Demokraatit og Atassut.

Ja, vi har indledt en samarbejde med Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq, og for Inuit Ataqatigiits vedkommende kan vi sige, at vi nu samarbejder igen.

Vi ser meget frem til samarbejdet, vi skal jo videre med grundlag i venstrefløjens værdier og ikke mindst med vor kultur i centrum, blandt andet for at opnå at vort land bliver økonomisk selvbærende.

Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq, velkommen til koalitionen, i kommer ombord på et skib der stadigvæk er mere velsejlende, vi ser frem til at skibet vil komme til at sejle endnu bedre.

Siumut vil lykønske alle de nye medlemmer af Naalakkersuisut og ønsker dem godt arbejde.

Kim Kielsen Formand for Siumut og Naalakkersuisut